Fusion

Ik lees ontzettend veel over gezond koken. Dagelijks passeren er verschillende recepten de revue. Soms ontstaan er recepten in mijn hoofd, waarvan ik echt niet meer weet hoe ik er op ben gekomen laat staan binnen welke keuken het past. Fusion: onder deze noemer heb ik deze recepten geschaard. Het zijn een soort mengelmoes recepten, maar dat maakt ze zeker niet minder lekker. Hieronder vind je al mijn fusion recepten; allemaal lekker gezond en met pure, eerlijke ingrediënten.

Zoete aardappel pannenkoeken

zoete aardappel pannenkoeken

Wat is het heerlijk om uitgebreid te ontbijten in het weekend met de mensen waar je van houdt! Als wij de tijd hebben ’s ochtends dan maak ik graag deze verantwoorde zoete aardappel pannenkoeken. Ze lijken nog het meest op Amerikaanse ontbijtpannenkoekjes, klein, dik en super fluffy, maar dan zo véél gezonder! Het is niet eens zoveel werk en wat zijn ze lekker deze pannenkoeken van zoete aardappel. 

Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Stamppot ouderwets, dikmakend en saai? Echt niet! Ik maakte een gezonde stamppot van zoete aardappel en boerenkool met een Oosterse twist. En dit recept is niet alleen lekker en gezond, het is ook nog eens veganistisch. Je hebt het zo gemaakt deze originele stamppot, dus ik kan geen redenen bedenken waarom je het niet eens zou proberen.

Pompoencurry – Sri Lanka

Pompoencurry Sri Lanka recept

Het zoete van pompoen met een pittig kruidenmengsel; de beste combinatie ever! Op vakantie leerden we tijdens een kookcursus de fijne kneepjes van de Sri Lankaanse keuken kennen. Deze traditionele spicy pompoencurry is één van m’n favorieten. En wie weet binnenkort ook die van jou!