Gezonde pannenkoeken

Print
Porties 2 Gezonde pannenkoeken
Benodigdheden
Blender of staafmixer
Bereiding
5m
Wachten
10m

Gezonde pannenkoeken

Wat is er nu lekkerder dan ontbijten met een pannenkoek? Juist: ontbijten met een gezonde pannenkoek. Met dit recept begint je dag pas echt goed.

Banaanpannenkoek met kokos

De banaanpannenkoeken vliegen je om de oren op de nationale en internationale foodblogs. Toch deel ik mijn versie van gezonde banaanpannenkoeken met je. Gewoon omdat het kan en omdat ze zo verdraaid lekker zijn!

Gezonde pannenkoeken als ontbijt

Deze gezonde pannenkoeken brengen je in tropische sferen. Ze zijn heerlijk als ontbijt. Het is een prima bodem om de rest van de dag mee aan te kunnen.

Pannenkoeken gezond? Jazeker! De basis van deze pannenkoek is banaan, Bananen bevatten veel kalium en dat is super goed om je bloeddruk in toom te houden. Deze pannenkoeken vormen een vezelrijk ontbijtje, zowel de banaan als de kokos bevatten veel vezels. Uitstekend voor de spijsvertering.

Lijnzaad

De lijnzaad maal ik altijd zelf, vlak voor ik het gebruik. Lijnzaad bevat goede stoffen zoals omega-3-vetzuren die goed voor je hart en bloedvaten zijn. Lijnzaad heeft oestrogeen-achtige eigenschappen die kunnen bijdragen tot het verminderen van hormoon-gerelateerde problemen. Ook bevat het verschillende vitamines en bevordert het de stoelgang bevorderen. Als je lijnzaad vooraf gemalen koopt, dan is een groot deel van de voedingsstoffen al verloren gegaan. Zonde! Daarom maal ik het altijd zelf in de keukenmachine.

Variëren met banaanpannenkoeken

Een keertje variëren met gezonde pannenkoeken? Doe dan eens 2 eetlepels (rauw) cacaopoeder door het beslag. Dan krijg je heerlijk zoete chocoladepannenkoeken. Zo lekker, je zou bijna vergeten dat het clean is.

Bakken maar!

De ingrediënten? Banaan, lijnzaad, kokos, ei en om het af te maken wat cacao nibs. Need I say more? Bakken maar die pannenkoeken!


Ingredients

 • 3
  eetlepels kokosmelk
 • 5
  eetlepels kokosmeel
 • 2
  bananen
 • 1
  theelepel kaneel
 • 2
  eieren
 • 2
  eetlepels kokosrasp om te garneren
 • 2
  eetlepels kokosolie om in te bakken
 • 1
  handje cacao nibs
 • 2
  gebroken lijnzaad

Bereiding

 1. Mix 1 banaan met de eieren, de kokosmelk, lijnzaad, het kokosmeel en de kaneel tot een glad mengsel.

 2. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin de kokosolie.

 3. Als de kokosolie is gesmolten, kun je de eerste gezonde pannenkoek bakken. Doe hiervoor de helft van het beslag in de koekenpan. Bak goed aan één kant, draai om en bak ook de andere kant. (ik doe dit altijd met een bord)

 4. Versier de banaanpannenkoek als hij klaar is met schijfjes banaan, kokosrasp en cacao nibs.

 5. Herhaal dit voor gezonde pannenkoek nummer twee!