Gezonde hapjes

Gezonde hapjes, je vindt ze hier. Onder gezond versta ik: borrelhapjes met verse ingrediënten, vrij van geraffineerde bestanddelen, zonder onnatuurlijke suikers en vooral zelfgemaakt. Gebruik geen pakjes en zakjes, maar kies de ingrediënten zelf uit bij de winkel. Dan weet je precies wat jij en je gasten eten en kun je er maximaal van genieten.  

Gezonde borrelhapjes

Op deze pagina vind je een overzicht van al mijn recepten die lekker en gezond zijn voor bij de borrel of als snack tussendoor. Een tafel vol met borrelhapjes is zo gezellig. En je hoeft echt niet op een stengel bleekselderij te kauwen om het gezond te houden. Dat laat ik je zien.

Gezonde snacks maken

Om gezonde snacks te maken heb je wat voorbereiding nodig, maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ik moet toegeven; makkelijker dan een zak chips kopen, kan ik het niet maken. Maar wel veel leuker! Ik geniet zo enorm van het voorbereiden van lekkere en gezonde hapjes. Ik vind het leuk om te bedenken wat te maken en maak graag boodschappenlijstjes. En als ik eenmaal in de keuken sta, zie ik in gedachten al voor me hoe onze tafel vol zit met smullende vrienden. Beter kan het voor mij niet worden!

Van verjaadags hapjes tot tussendoortjes

Of het nu een bijzondere gelegenheid is zoals je verjaardag of een snack op een een doordeweekse dag; het leven is te kort om ongezond en vies te eten. Ik geloof dat gezonde voeding elke dag bijzonder maakt.

Muhammara met quinoa

Muhammara recept met quinoa

Of dit gerecht uit Libanon, Syrië of een ander Midden-Oosters land komt, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat deze muhammara met quinoa lekker, natuurlijk en gezond is, dat weet ik zeker! Maak deze heerlijke paprikaspread eens en ontdek hoe lekker clean eating is.

Courgettecake hartig

Courgettecake

Het voordeel van deze courgettecake, of courgettebrood, is dat het geen suikerpieken in je bloed veroorzaakt. Het is een fantastische, gezonde broodvervanger. De cake vult goed en geeft constant energie af. Je kunt er dus rustig een eindje op gaan hardlopen of fietsen. Je kunt het eten als ontbijt, lunch of tussendoortje. Bijvoorbeeld met een beetje avocado erop, maar helemaal blanco is ie ook verrukkelijk!