Clean eating recepten

Clean eating staat voor het eten van gezonde, pure en eerlijke producten. Je kookt zonder pakjes en zakjes en gebruikt ingrediënten in de meest pure vorm. Ik zie het als eten van producten zoals de natuur ze ons geeft. Hoe minder bewerkt groente, fruit en andere etenswaren zijn, hoe meer goede voedingsstoffen ze bevatten. Als je clean eet krijg je dus veel vitamines, mineralen en andere gezonde stoffen binnen en dit komt je lijf, maar ook je geest ten goede.

Beter in je vel met clean eating

En geloof me dit werkt: ik spreek uit ervaring. Sinds ik ben overgestapt op clean eating zit ik lekkerder in mijn vel, mijn huid ziet er 100% beter uit, ik heb meer energie en ja ik ben ook stukken slanker dan voorheen.

In de winter van 2014 heb ik mijn eet- en leefgewoonten rigoureus omgegooid. Ik had veel last van hoofdpijn en was vaak moe en lusteloos. Ik koos voor clean eating. Ik heb me verdiept in verschillende gezonde levensstijlen zoals de Voedselzandloper en de Hormoonfactor en ontdekte stukje bij beetje wat werkte voor mij.

Ik nam afscheid van geraffineerde producten zoals suiker en tarwe. Brood, pasta, rijst en aardappelen schrapte ik definitief van mijn menu en ook mijn calorierijke baksels zwaaide ik gedag (tot grote spijt van een heleboel mensen om mij heen, sorry guys!). Vlees staat sindsdien nog maar zelden op mijn menu en als we vlees eten is het meestal (biologische, scharrel en absoluut niet plof) kip.

Energieker & slanker

Sindsdien voel ik me gezonder, energieker en de hoofdpijn is stukken minder geworden. Ook mooi meegenomen: ik ben (tot nu toe) 13 kilo afgevallen en ook Niels is heel wat kilo’s kwijt. Ik moet hier wel bij vermelden dat ik ook fanatiek ben gaan sporten (wielrennen, yoga, hardlopen en bodypump).

Geen dieet, maar een way of life

Nee clean eating is geen dieet, maar een levensstijl. Geraffineerde producten zoals suiker, maar ook zeer bewerkte granen etc. passen niet in deze levensstijl. Simpelweg omdat deze etenswaren door alle bewerkingen door de voedselindustrie mijlenver af zijn gaan staan van de natuur. Je ziet het in de supermarkt: aan vlees worden kleurstoffen, suikers en e-nummers toegevoegd om het er vers en smakelijk uit te laten zien voor de consument. Hoe krom is dat? Het is niet vers en puur, omdat er dingen aan toegevoegd worden om het vers en puur te laten lijken.

Clean eating recepten

Ik kan zo nog wel even doorgaan met voorbeelden, maar wees gerust ik ga jullie niet vermoeien met een tirade over de westerse voedselindustrie. Op deze pagina vind je een overzicht van al mijn clean eating recepten. Je zult zien dat eigenlijk al mijn recepten binnen clean eating passen. Om alles clean te houden, is het belangrijk dat je eerlijke, onbewerkte ingrediënten koopt. Zorg dus dat je weet waar het vandaan komt en wat er allemaal in (of juist niet in) zit.

Eet jezelf gezond met clean eating! Ik weet het zeker als je overstapt op clean wil je nooit meer anders.

Gezonde(re) cheesecake

Vanille cheesecake - Chefmate

Soms is er reden voor een feestje. Daar hoort taart bij of het nu een verjaardag is, er vrienden op bezoek komen of gewoon omdat het kan. Deze taart maakte ik op mijn 29e verjaardag voor het eerst en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit m’n repertoire deze gezonde cheesecake. Deze koude cheesecake heeft een lekkere crunchy bodem met daarop een romig vanille laag. Ik bedacht de smaken in dit recept zelf bij elkaar en ik ben er best wel een beetje trots op. 

Zoete aardappel pannenkoeken

zoete aardappel pannenkoeken

Wat is het heerlijk om uitgebreid te ontbijten in het weekend met de mensen waar je van houdt! Als wij de tijd hebben ’s ochtends dan maak ik graag deze verantwoorde zoete aardappel pannenkoeken. Ze lijken nog het meest op Amerikaanse ontbijtpannenkoekjes, klein, dik en super fluffy, maar dan zo véél gezonder! Het is niet eens zoveel werk en wat zijn ze lekker deze pannenkoeken van zoete aardappel. 

Pittige pompoen uit de oven

Pittige pompoen met quinoa

Hij is oranje, rond, zoet en oh zo lekker! Jawel ik heb het natuurlijk over dé pompoen. Deze oranje jongen smaakt nog extra lekker als je hem pittig kruidt. Daarom deel ik dit heerlijke recept voor geroosterde pittige pompoen met jullie.  Pompoen met pit Dat pompoen lekker is in combinatie met spicy kruiden hebben jullie […]

Muhammara met quinoa

Muhammara recept met quinoa

Of dit gerecht uit Libanon, Syrië of een ander Midden-Oosters land komt, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat deze muhammara met quinoa lekker, natuurlijk en gezond is, dat weet ik zeker! Maak deze heerlijke paprikaspread eens en ontdek hoe lekker clean eating is.