Lunchen zonder brood

Ideeën om te lunchen zonder brood

Of het nu is omdat je minder koolhydraten wilt eten of gewoon geen zin hebt in elke keer zo’n kleffe boterham uit een zakje, soms wil je gewoon lunchen zonder brood. En wat een geluk er is meer, véél meer mogelijk dan brood voor lunch. Geen zorgen: je kunt het ook gerust meenemen naar je werk. Hier een aantal ideeën out of the lunchbox

Soep

Soep voor lunch is een hele goede manier om veel groenten binnen te krijgen, het is vullend, lekker warm en gezond. Wil je het meenemen naar werk dan zijn er hele handige, goed afsluitbare soepbekers te koop. Het enige wat je nodig hebt op je werk is een keukentje met een magnetron of fornuis. Ik neem graag soep mee naar m’n werk en krijg vaak jaloerse opmerkingen van collega’s.

Ideeën voor lunch zonder brood mét soep:

Harira - vegetarische Marokkaanse maaltijdsoep

Salade

Salade neem je gemakkelijk overal mee naar toe. Ik heb een paar van die handige kunststof bakken waar je ook een bestek in kunt klikken en zelfs een dressingcupje bij zit. Het is gezond, je kunt eindeloos variëren en als je de dressing apart meeneemt blijft het lekker vers. Vaak mik ik gewoon wat babyspinazie in een bak samen met rauwkost en quinoa of kikkererwten, maar soms pak ik origineler uit.

Oké komt ie…. mijn top 3 lekkere lunchsalades:

Vegan recept quinoa met geroosterde wortel & venkel

Alternatieve broden

Regelmatig bak ik zelf een alternatief brood om mee te nemen als lunch. Heerlijk met wat boter, een plak kaas, zoete aardappeldip, baba ganoush, muhammara, hummus….nou ja eigenlijk met alles dus.

Mijn favorieten zijn:

havermoutbrood recept

In de categorie overig

Dan nog een paar andere knallers om van je lunch een feestje te maken.

aubergine carpaccio

Ik hoop dat ik je nu op leuke ideeën heb kunnen brengen om origineel, gezond en lekker te lunchen zonder brood.