Tasetea evening detox kruidenthe

Tastea detox thee review

Een maand lang probeerde ik de detox thee van Tastea uit. Ik voelde me vereerd dat Tastea mij benaderde om hun kruidenthee te testen op mijn blog. Ze zijn het eerste bedrijf dat mij zo’n verzoek deed en dat voelt toch wel een beetje speciaal. In dit artikel lees je over mijn ervaringen met de detox morning en evening kruidenthee van Tastea. En ik mag je een kortingscode aanbieden, waarmee je 10% korting krijgt op alle producten van Tastea!

Tastea 30 dagen detox review

Natuurlijke kruidenthee

Ik zou natuurlijk niet zomaar alle producten die naar mij worden opgestuurd testen en reviewen. Het moet passen bij mijn  way of life. Als het indruist tegen mijn visie op clean eating dan test ik een product dus echt niet uit. In dit geval ging het om thee en kan ik dus beter clean drinking zeggen. Alle thee van Tastea is 100% natuurlijk, dat sluit dus perfect aan bij mijn levensstijl en website!

Degenen die mij kennen, weten dat ik een groot liefhebber ben van kruidenthee. Clean leven betekent voor mij dat ik eigenlijk niets anders drink dan water en kruidenthee en ’s ochtends een paar kopjes koffie. Oh ja, en af en toe kan ik enorm genieten van een goed glas wijn, dat kan ook niet anders als je wederhelft fervent wijnverzamelaar is ;).

Chinese kruidengeneeskunde

Mijn geloof in de heilzame werking van verschillende soorten kruidenthee is groot. Dit heb ik van mijn opa en moeder meegekregen. Kamillethee tegen menstruatiepijn, verveine om buikpijn te verlichten, lavendelthee voor meer rust in je lijf en ga zo maar door. Ik ben ervan overtuigd dat kruiden en kruidenthee bijdragen aan je algehele staat van zijn.

Tastea was aan het juiste adres bij mij, want al hun thee blends zijn gebaseerd op en geïnspireerd door de Chinese kruidenleer. Op de website van Tastea staat het volgende:

“Chinese kruidengeneeskundige hebben ons geadviseerd over de werking van verschillende soorten bladeren, bloemen en kruiden en de werking die zij op elkaar hebben. Na het door verschillende personen te hebben getest wordt besloten om een thee blend wel of niet in ons assortiment op te nemen. Enkel de blends waarvan meer dan 65% van de personen de werking hebben ervaren, worden opgenomen in ons assortiment. Het is een 100% natuurlijk product waardoor een resultaat niet is af te dwingen.”

30 Dagen detox

Ik kreeg een doosje thuisgestuurd met 2 mooie theeblikken en een super fijne theebeker, waar je thee lekker warm in blijft onderweg. De theebeker is niet meer weg te denken uit mijn auto. Iedere ochtend ben ik begonnen  met minimaal 1 kop detox morning thee en ’s avonds sloten we af met een paar koppen detox avondthee.

Wat belooft Tastea over de detox thee?

“Beide theetox kuren kunnen bijdragen om jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

De detox theeën bestaan namelijk uit de meest luxe en unieke 100% natuurlijke theekruiden die allen een specifieke bijdrage leveren bij effectief detoxen. De 30 dagen kuur bestaat uit een speciale ochtend blend (Detox Morning) en een avond blend (Detox Evening). Het product is 100% natuurlijk waardoor resultaten kunnen verschillen per persoon. “

Op de website van Tastea staat dat de detox thee bijdraagt aan de volgende punten:

  • Boosten van je immuunsysteem
  • Verbeteren van de huid
  • Afdrijven van vocht
  • Verminderen van opgeblazen gevoel
  • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
  • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
  • Verhogen van je weerstand
  • Ondersteuning bij je stofwisseling
  • Ondersteuning voor een goede nachtrust
  • Onderdrukken van honger gevoel

Detox morning

De ochtend thee van de detox is een groene thee blend met o.a. citroenmelisse en abrikoos. De bloemen met die prachtige paarse kleur dat is volgens mij de mallow, een bloem uit de kaasjeskruid familie. Mallow zou goed moeten werken tegen ontstekingen, slijm en kramp.

De detox morning thee is een lekkere frisse thee om de dag mee te starten. Je moet wel opletten dat de de thee niet te lang laat trekken, want dan wordt hij naar mijn smaak te bitter.

Tasetea 30 dagen detox review morning thee

Detox avondthee

De avondthee is mijn favoriet. Wat een heerlijke theeblend met de smaak van sinaasappelschil en verbena. Fris en toch kruidig…ik vind het zo jammer dat hij op is! In de theeblend zit naast verbena en sinaasappel onder andere hop, tulsi, valeriaan en bonenkruid.

Tasetea evening detox kruidenthe

Wat ik ervan vond

Een maand lang heb ik de detox thee ’s ochtends en ’s avonds gedronken en ik heb er enorm van genoten. De theebeker ging elke ochtend mee in de auto met een verse lading detox morning. En ook nu de thee op is, gebruik ik de beker dagelijks.

Of mijn lijf echt gedetoxed is, durf ik niet te zeggen. Ja ik voel me gezond en fit, maar ik voelde me daarvoor ook al goed. Ik ben niet ziek geweest in de periode dat ik de thee testte en sliep over het algemeen goed na de detox avondthee (daar zal de valeriaan zeker een aandeel in hebben gehad). Of dit allemaal aan de detox thee is toe te schrijven, weet ik niet. Vooral ook omdat ik altijd al veel kruidenthee en water drink.

Ik zou de Tastea detox thee zeker aanraden. Vooral de avondthee is echt super lekker! Een set met de 2 detox theeblends (á 75 gram) kost €39,95. Dit vind ik behoorlijk prijzig voor 2 theesmaken. Nog beter dus dat ik je een kortingscode aan kan bieden!

Kortingscode 10% korting op Tastea

Zelf Tastea uitproberen?  Met de code yivatmozes krijg je 10% korting op alle producten van Tastea (m.u.v. de Package deals). De code is geldig tot en met 21 juli, dus bestel gauw jouw thee. Tastea heeft naast de detox thee een heleboel andere blends van de Bloody Hell om menstruatieklachten te verlichten tot Sweet Dreams om lekkerder te slapen. Bekijk het gehele aanbod in de webshop van Tastea.