Veganistische recepten

Gezonde, veganistische recepten vind je hier bij elkaar! Wie had ooit gedacht dat eten zonder dierlijke ingrediënten zo gevarieerd en lekker kon zijn?!

Zonder dierlijke ingrediënten


Veganistische recepten bevatten geen dierlijke ingrediënten zoals melk, vlees, maar ook bijvoorbeeld honing. Steeds meer mensen eten vandaag de dag vegan, omdat ze dit beter vinden voor de natuur en het milieu.

Af en toe vegan


Zelf kies ervoor om af en toe voor vegan gerechten te eten. Helemaal veganistisch worden, dat gaat mij wat te ver, ik hou toch wel van een blokje kaas of een eitje op z’n tijd.
Maar ik ga er wel heel bewust mee om en ik geloof dat het goed is voor de wereld om rekening te houden met de oorsprong van ingrediënten.

De lekkerste vegan recepten


Eten zonder dierlijke producten is helemaal niet saai. Je zou misschien verwachten dat het eenzijdig is, dat de peulvruchten je na een paar dagen de neus uit komen, maar niets is minder waar. Je kunt echt alle kanten op met groenten, knollen, zaden en granen.
Ontdek hoe gevarieerd je kunt eten op deze pagina vol veganistische recepten!

Pittige pompoen uit de oven

Pittige pompoen met quinoa

Hij is oranje, rond, zoet en oh zo lekker! Jawel ik heb het natuurlijk over dé pompoen. Deze oranje jongen smaakt nog extra lekker als je hem pittig kruidt. Daarom deel ik dit heerlijke recept voor geroosterde pittige pompoen met jullie.  Pompoen met pit Dat pompoen lekker is in combinatie met spicy kruiden hebben jullie […]

Muhammara met quinoa

Muhammara recept met quinoa

Of dit gerecht uit Libanon, Syrië of een ander Midden-Oosters land komt, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat deze muhammara met quinoa lekker, natuurlijk en gezond is, dat weet ik zeker! Maak deze heerlijke paprikaspread eens en ontdek hoe lekker clean eating is.

Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Stamppot ouderwets, dikmakend en saai? Echt niet! Ik maakte een gezonde stamppot van zoete aardappel en boerenkool met een Oosterse twist. En dit recept is niet alleen lekker en gezond, het is ook nog eens veganistisch. Je hebt het zo gemaakt deze originele stamppot, dus ik kan geen redenen bedenken waarom je het niet eens zou proberen.

Havermoutbrood (hartig)

Havermoutbrood hartig

Je eigen gezonde brood bakken moeilijk en tijdrovend? Echt niet! Dit hartige haverbrood recept bewijst het. Dit brood bestaat uit niets anders dan havermout, zaden en pitten. Het is gezond, tarwevrij, vegetarisch en veganistisch. Passend in ieders straatje en het is bij ons thuis een doorslaand succes.

Pompoencurry – Sri Lanka

Pompoencurry Sri Lanka recept

Het zoete van pompoen met een pittig kruidenmengsel; de beste combinatie ever! Op vakantie leerden we tijdens een kookcursus de fijne kneepjes van de Sri Lankaanse keuken kennen. Deze traditionele spicy pompoencurry is één van m’n favorieten. En wie weet binnenkort ook die van jou!