Veganistische recepten

Gezonde, veganistische recepten vind je hier bij elkaar! Wie had ooit gedacht dat eten zonder dierlijke ingrediënten zo gevarieerd en lekker kon zijn?!

Zonder dierlijke ingrediënten


Veganistische recepten bevatten geen dierlijke ingrediënten zoals melk, vlees, maar ook bijvoorbeeld honing. Steeds meer mensen eten vandaag de dag vegan, omdat ze dit beter vinden voor de natuur en het milieu.

Af en toe vegan


Zelf kies ervoor om af en toe voor vegan gerechten te eten. Helemaal veganistisch worden, dat gaat mij wat te ver, ik hou toch wel van een blokje kaas of een eitje op z’n tijd.
Maar ik ga er wel heel bewust mee om en ik geloof dat het goed is voor de wereld om rekening te houden met de oorsprong van ingrediënten.

De lekkerste vegan recepten


Eten zonder dierlijke producten is helemaal niet saai. Je zou misschien verwachten dat het eenzijdig is, dat de peulvruchten je na een paar dagen de neus uit komen, maar niets is minder waar. Je kunt echt alle kanten op met groenten, knollen, zaden en granen.
Ontdek hoe gevarieerd je kunt eten op deze pagina vol veganistische recepten!

Chocolade fudge met tahin

Chocolade fudge met tahin

In Israel maakte ik kennis met deze heerlijke gezonde(re) chocolade fudge met tahin. Het is een super makkelijk en mega lekker recept waar je absoluut de show mee zal stelen! Maak deze heerlijke chocolade fudge met tahin en ontdek hoe makkelijk je verantwoord kunt snoepen.

Pittige pompoen uit de oven

Pittige pompoen met quinoa

Hij is oranje, rond, zoet en oh zo lekker! Jawel ik heb het natuurlijk over dé pompoen. Deze oranje jongen smaakt nog extra lekker als je hem pittig kruidt. Daarom deel ik dit heerlijke recept voor geroosterde pittige pompoen met jullie.  Pompoen met pit Dat pompoen lekker is in combinatie met spicy kruiden hebben jullie […]

Muhammara met quinoa

Muhammara recept met quinoa

Of dit gerecht uit Libanon, Syrië of een ander Midden-Oosters land komt, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat deze muhammara met quinoa lekker, natuurlijk en gezond is, dat weet ik zeker! Maak deze heerlijke paprikaspread eens en ontdek hoe lekker clean eating is.