Gezonde lunch recepten

Ook ’s middags wil je natuurlijk gezond eten! En met gezond bedoel ik: veel vitaminen dus groenten voorop, verse en natuurlijke producten en zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen. Op deze pagina vind je mijn selectie gezonde lunch recepten. Kijk nu hier voor een lekkere lunch die past binnen de Voedselzandloper en clean eating levensstijl. Ook voor vegetariërs en veganisten zitten er recepten bij!

Gezonde lunch zonder brood

Een gezonde lunch is zo belangrijk. Het geeft je energie voor de rest van de dag. Zo kun je er op je werk op volle sterkte tegenaan of lekker sporten. Daar past brood niet bij. Ik lunch graag met een grote salade, een heerlijke kop soep of een warme maaltijd. Altijd met groenten in de hoofdrol. Ook probeer ik voldoende eiwitten in de lunch te fietsen in de vorm van eieren of vis en soms met peulvruchten of granen.

Gezonde lunch meenemen

Iedere avond maak ik mijn lunch klaar om de dag erna mee te nemen naar mijn werk. Of het nu een salade of een soep is, je kunt het prima meenemen naar je werk. Het behoeft alleen wat voorbereiding, maar het kost je echt niet meer tijd dan het smeren van een boterham.

Clean eating lunch recepten

Ontdek de uiteenlopende lunch recepten op deze pagina. Sommigen kosten wat meer tijd en zijn heerlijk voor op een vrije dag, andere recepten zijn zo gepiept.

Pittige pompoen uit de oven

Pittige pompoen met quinoa

Hij is oranje, rond, zoet en oh zo lekker! Jawel ik heb het natuurlijk over dé pompoen. Deze oranje jongen smaakt nog extra lekker als je hem pittig kruidt. Daarom deel ik dit heerlijke recept voor geroosterde pittige pompoen met jullie.  Pompoen met pit Dat pompoen lekker is in combinatie met spicy kruiden hebben jullie […]

Muhammara met quinoa

Muhammara recept met quinoa

Of dit gerecht uit Libanon, Syrië of een ander Midden-Oosters land komt, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat deze muhammara met quinoa lekker, natuurlijk en gezond is, dat weet ik zeker! Maak deze heerlijke paprikaspread eens en ontdek hoe lekker clean eating is.