Gezonde hoofdgerechten

Ben je op zoek naar een gezond hoofdgerecht voor een doordeweekse avond of juist voor een etentje met vrienden? Op deze pagina vind je al mijn gezonde hoofdgerechten verzameld. Alle gerechten zijn volgens de clean eating eetstijl. Dus: geen pakjes, zakjes en geraffineerde producten, maar pure en eerlijke ingrediënten. De recepten passen veelal binnen de Voedselzandloper levensstijl en je vindt hier ook veel vegetarische en veganistische hoofdgerechten. Veel kookplezier!

Clean eating hoofdgerechten

Alles zelf maken kost zoveel tijd‘ dat hoor ik mensen zo vaak beweren. Maar het is echt de grootst mogelijke onzin! Gezond en puur avondeten is helemaal niet zo ingewikkeld. Sterker nog, het is vaak zelfs veel gemakkelijker en sneller. Op deze pagina vind je verschillende gerechten die in een handomdraai gemaakt zijn en heus veel lekkerder en gezonder zijn dan een wereldgerecht uit een pakje.

Trots op je eigen creaties

Ontdek nu zelf hoe leuk het is om zelf een gerecht te maken van begin tot eind. Helemaal van jezelf dus en niets van Maggi, Knorr en anderen. Voor een lekker, gezond en eerlijk diner heb je alleen de natuur nodig!

Pittige pompoen uit de oven

Pittige pompoen met quinoa

Hij is oranje, rond, zoet en oh zo lekker! Jawel ik heb het natuurlijk over dé pompoen. Deze oranje jongen smaakt nog extra lekker als je hem pittig kruidt. Daarom deel ik dit heerlijke recept voor geroosterde pittige pompoen met jullie.  Pompoen met pit Dat pompoen lekker is in combinatie met spicy kruiden hebben jullie […]

Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Zoete aardappel stamppot met boerenkool

Stamppot ouderwets, dikmakend en saai? Echt niet! Ik maakte een gezonde stamppot van zoete aardappel en boerenkool met een Oosterse twist. En dit recept is niet alleen lekker en gezond, het is ook nog eens veganistisch. Je hebt het zo gemaakt deze originele stamppot, dus ik kan geen redenen bedenken waarom je het niet eens zou proberen.

Melanzane alla parmigiana (aubergine lasagne)

melanzane alla parmigiana recept - vegetarsche lasagne - koolhydraatarme lasagne

De Italiaanse keuken: love it! Pure, eerlijke gerechten met natuurlijke producten die vol zijn van smaak. Ik denk meteen terug aan onze zomervakantie in Toscane; langs de kant van de weg kraampjes met volrode tomaten, de mooiste aubergines en de allerlekkerste kazen. Het gezonde recept voor melanzane alla parmigiana vind je hier. Het bevat weinig […]