Clean Eating Desserts

Clean eating betekent echt niet dat je nooit meer kunt genieten. Zucht, een pak van je hart zeker? Er zijn zoveel gezonde(re) mogelijkheden als het om toetjes gaat. Ontdek het zelf en bekijk mijn clean eating desserts.

Gezonde desserts

Ben je op zoek naar een gezond dessert voor een etentje of gewoon omdat je jezelf eens extra wilt verwennen? Op deze pagina vind je mijn clean eating dessert recepten allemaal bij elkaar. Wel zo handig, toch? En geloof me deze gezonde desserts smaken minstens net zo lekker als de bekende suikerrijke caloriebommen die men vaak als toetje eet. Gezonde(re) taartjes, cupcakes, ijs en ga zo maar door: de lekkerste clean eating desserts vind je hier!

Suikervrije toetjes

Tot de categorie clean eating desserts vallen suikervrije toetjes met zo min mogelijk onnatuurlijke, geraffineerde ingrediënten. Ik zal altijd proberen mijn dessert recepten zoveel mogelijk te zoeten met (gedroogd) fruit zoals dadels en banaan. Andere zoetstoffen die ik gebruik zijn agave- en ahornsiroop en dadelstroop.

Ik geloof in het geluk van een gezonde balans in je leven. Gezond genieten van een dessert hoort daar gewoon bij!

Chocolade fudge met tahin

Chocolade fudge met tahin

In Israel maakte ik kennis met deze heerlijke gezonde(re) chocolade fudge met tahin. Het is een super makkelijk en mega lekker recept waar je absoluut de show mee zal stelen! Maak deze heerlijke chocolade fudge met tahin en ontdek hoe makkelijk je verantwoord kunt snoepen.

Gezonde(re) cheesecake

Vanille cheesecake - Chefmate

Soms is er reden voor een feestje. Daar hoort taart bij of het nu een verjaardag is, er vrienden op bezoek komen of gewoon omdat het kan. Deze taart maakte ik op mijn 29e verjaardag voor het eerst en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit m’n repertoire deze gezonde cheesecake. Deze koude cheesecake heeft een lekkere crunchy bodem met daarop een romig vanille laag. Ik bedacht de smaken in dit recept zelf bij elkaar en ik ben er best wel een beetje trots op. 

Zoete aardappel pannenkoeken

zoete aardappel pannenkoeken

Wat is het heerlijk om uitgebreid te ontbijten in het weekend met de mensen waar je van houdt! Als wij de tijd hebben ’s ochtends dan maak ik graag deze verantwoorde zoete aardappel pannenkoeken. Ze lijken nog het meest op Amerikaanse ontbijtpannenkoekjes, klein, dik en super fluffy, maar dan zo véél gezonder! Het is niet eens zoveel werk en wat zijn ze lekker deze pannenkoeken van zoete aardappel. 

Pinda-bananenijs

Pinda-bananenijs met crunchy pinda's

Op een heerlijke zomerse dag hebben we allemaal weleens zin in ijs. Als je een bakje van dit pinda-bananenijs met knapperige pinda’s op hebt, hoef je je niet schuldig te voelen. Hoera! Dit ijsje bevat geen geraffineerde suikers, lactose of andere onnatuurlijke, dierlijke producten. Een bakje puur natuur. En lekker dat het is!