Auberginerolletjes met feta

Print
Porties 12-16 Rolletjes
Benodigdheden
grillpan
Bereiding
20m
Wachten
20m

Wanneer wij een feestje geven groot of klein dan is er altijd eten in overvloed. Sinds mijn grote ommezwaai qua eet- en leefstijl krijgen onze gasten vooral gezonde hapjes geserveerd. Dit recept voor auberginerolletjes is gebaseerd op een hapje dat Niels en ik eens aten bij de Rooij Peper in Oss, een heerlijk tapas restaurant.

Het is een receptje zonder al te veel poespas en het is erg makkelijk te maken. Ook handig: je kunt het vooraf maken want ze zijn koud het allerlekkerst. Je kunt ze een paar dagen bewaren in de koelkast. Deze auberginerolletjes met feta zijn een combinatie van eerlijke, pure smaken. En ik ben er zeker van dat je er hoge ogen mee zult gooien tijdens een borrel! Gebruik voor dit recept goede feta van schapen- en/of geitenmelk. Deze kun je het beste halen bij een goede kaasboer.

Ben je op zoek naar een lekker en verantwoord voorgerecht? Dan kun je deze auberginerolletjes serveren op een bedje van rucola met wat tomaatjes erbij. Neem 3 tot 4 rolletjes per persoon en je hebt een super voorgerecht.

Enjoy!


Ingredients

 • 2
  aubergines
 • 1
  teentje knoflook
 • 2
  theelepels oregano
 • 2-3
  eetlepels olijfolie
 • 100-150
  gram feta

Bereiding

 1. Zet de grillpan op een laag vuurtje, zodat die langzaam kan opwarmen (dat is beter voor de pan). Snijd ondertussen de aubergines in plakken van ongeveer 5 millimeter. Spreid de plakken uit op een plankje o.i.d.

 2. Meng in een bakje de olijfolie en de oregano. Pers het knoflookteentje erbij en meng dit goed. Met dit mengsel smeer je de aubergine plakken in aan beide kanten. Als je niet genoeg van dit olijfoliemengsel hebt, kunt je natuurlijk altijd bijmaken. Laat de olijfolie een paar minuten in de aubergine trekken.

 3. Draai het vuur onder de grillpan hoger en als de pan licht begint te walmen kun je beginnen met grillen. Grill de plakken aubergine aan beide kanten, zodat er zo'n mooi ruitpatroontje ontstaat.

 4. Als je alle plakken hebt gegrild, kun je de feta snijden. Snijd de kaas in reepjes die ongeveer net zo breed zijn als de aubergineplak waar je het in wilt rollen. Dit is een beetje passen en meten.
  Rol de feta in de aubergine en zet het vast met een prikkertje. Serveer het op een leuk bord of mooie schaal en verras je gasten met dit lekkere en gezonde hapje!