Courgettekoekjes

Print
courgette koekjescourgette koekjes
Courgettekoekjes recept
Porties 5 Courgettekoekjes
Benodigdheden
keukenmachine of rasp
Bereiding
5m
Wachten
10m

Courgettekoekjes

Afgelopen week had ik deze courgettekoekjes mee naar mijn werk genomen als lunch. Dat zag er schijnbaar zo lekker uit dat mijn collega’s me vroegen het recept op deze site te zetten. Nou komt ie dan!

Gezonde lunch met courgettekoekjes

Ik probeer elke dag een gezonde, zelfgemaakte en natuurlijk lekkere lunch mee naar m’n werk te nemen. Absolute voorwaarde is voor mij dat er een gezonde dosis groenten in zit. Dat is met deze courgettekoekjes wel het geval. Er zit niet alleen courgette in, maar ook paprika. Een heerlijke combinatie.

Courgettekoekjes bakken

Je kunt deze courgettekoekjes de avond of ochtend van te voren bakken. Ik eet ze ’s middags dan dus koud, maar daar zijn ze niet minder lekker om. Je kunt ze ook opwarmen als je dat lekkerder vindt. En het is natuurlijk helemaal mooi als je een keuken in de buurt hebt en je de courgettekoekjes direct uit de pan kunt eten.

Courgette, ei en kaas

Dit recept voor courgettekoekjes past binnen de clean eating levensstijl en het voldoet aan de Voedselzandloper richtlijnen. Ze zijn ook vegetarisch. De hoofdbestanddelen van een courgettekoekje zijn natuurlijk courgette, paprika, ei en kaas. Gezond, lekker en puur eten is zo makkelijk!


Ingredients

 • 1
  rode paprika
 • 1/2
  courgette
 • 1
  ei
 • 60
  gram belegen kaas
 • 2
  eetlepels havermeel
 • peper naar smaak

Bereiding

 1. Om te beginnen met de courgettekoekjes rasp je de halve courgette en de kaas. Dit kan met de keukenmachine als je die hebt, anders met de hand.

 2. Snijd de paprika in blokjes. Doe de paprika, de courgette en de kaas in een kom.

 3. Meng het ei door de ingrediënten in de kom. Voeg 2 eetlepels havermeel toe. Voeg naar smaak peper toe, zout hoeft niet vind ik wat de kaas is al zout. Meng het tot een geheel.

 4. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Als de olie heet is maak je courgettekoekjes door met een eetlepel hoopjes beslag in de pan te doen. Ik gebruik 2 eetlepels van het beslag voor een courgettekoekje.

 5. Bak de hoopjes aan beide kanten mooi bruin tot heerlijke courgettekoekjes.

 6. Geniet ervan!