Gevulde dadels
PrintJe kunt het eigenlijk geen recept noemen deze gevulde dadels. Het is meer een bouwpakket. Je hoeft alleen maar verse dadels, een lekkere blauwe kaas en walnoten te kopen en je zet ze zo in elkaar. Super simpel dus!
Gevulde dadels bij de bubbels
Op onze bruiloft hadden we gevulde dadels als hapje bij de bubbels. Zo kwam ik op het idee ze zelf te maken. En inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit mijn culinaire repertoire.
Zo´n volle schaal gevulde dadels ziet er feestelijk uit. Ik maak ze regelmatig als hapje als we bezoek hebben. Maar het is ook een heerlijk snackje voor samen op de bank of voor het sporten.
Verse dadels zijn gezond
Verse dadels bevatten veel vezels, natuurlijke suikers en mineralen. Je krijgt er dus veel energie van en het is goed voor je buik. Je koopt verse dadels bij de notenboer of bij sommige supermarkten, ze zitten meestal in een kartonnen doosje.
Zoete dadels met het zilt van blauwe kaas
Combineer ze met een goede blauwe kaas zoals roquefort of gorgonzola of als je niet van sterk houdt een mildere variant. Deze combinatie van zoet en zilt is een match made in heaven. Een knapperige walnoot erop en je bent klaar!
Ingredients
Bereiding
Haal de pitten uit de dadels, zodat er aan één kant een opening ontstaat.
Vul de dadels met een lepeltje met de blauwe kaas. Laat er een beetje kaas uitkomen, zodat je daar straks de walnoot op kunt plakken.
Druk op elke dadel een walnoot voor de knapperige bite en je kunt de gevulde dadels serveren op een mooie schaal.
Reviews
There are no reviews yet.