Courgettecake hartig
PrintCourgette is echt een supergroente; het zit bommetjevol vitamines (A, B en C) en je kunt er echt alle kanten mee op. Je kunt ze vullen, grillen, je kunt er soep van maken en zelfs cake zoals dit recept laat zien. Aan mineralen (kalium en natrium) en vezels heeft de courgette geen gebrek. En het wordt nog beter: courgettes bevatten nauwelijks calorieën, 150 gram courgette komt op zo’n 50 calorieën. Tijd om weer eens wat te maken met courgettes: de courgettecake!
Glutenvrij brood van courgette
De eerste keer dat ik deze hartige courgettecake uitprobeerde was het meteen een groot succes. Hij is goedgekeurd door mijn zus, zwager, moeder en wederhelft. Allemaal waren ze even enthousiast! De cake is lekker smeuïg dankzij het amandelmeel en de courgette en de pitjes zorgen voor een lekkere bite.
Voedselzandloper brood
Deze gezonde courgettecake past helemaal binnen de voedselzandloper en clean eating levensstijlen. Het bevat alleen pure producten zoals amandelmeel (dit maak ik overigens vaak zelf; gewoon door amandelen te malen) en natuurlijk courgette. Deze courgettecake is ook vegetarisch, glutenvrij en koolhydraatarm.
Courgettecake doet vermoeden dat het hier om iets zoets gaat, maar niets is minder waar. Ik heb online wel wat recepten voor zoete courgettebroden voorbij zien komen, maar daar moet ik niet aan denken. Vandaar dat ik dit hartige recept heb bedacht.
Hartige courgettecake
Het voordeel van de cake, of courgettebrood, is dat het geen suikerpieken in je bloed veroorzaakt. Het is een fantastische, gezonde broodvervanger. De cake vult goed en geeft constant energie af. Je kunt er dus rustig een eindje op gaan hardlopen of fietsen. Je kunt het eten als ontbijt, lunch of tussendoortje. Bijvoorbeeld met een beetje avocado erop, maar helemaal blanco is ie ook verrukkelijk!
Ingredients
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Meng alle ingrediënten, behalve de zonnebloem- en pompoenpitten, goed door elkaar.
Vet het cakeblik in met een beetje olijfolie en vul dit met het deeg. Meng de zonnebloempitten en de pompoenpitten met elkaar en verdeel dit over de bovenkant van de courgettecake.
Bak de cake voor ongeveer 55 minuten in de oven.
Reviews
There are no reviews yet.