Glutenvrije wraps met quinoa
PrintEen van de leuke, voedzame en glutenvrije gerechten die we leerden klaarmaken tijdens de superfoods workshop van Foodiesinheels was de quinoa wrap. Quinoa bevat veel eiwit en is een gezonde toevoeging aan je dieet.
Glutenvrije wraps
Deze wraps met quinoameel zijn super makkelijk te maken. Ze zijn volledig voedselzandloperproof en glutenvrij! Hou er wel rekening mee dat de wraps best veel koolhydraten bevatten. Ik eet ze dus zeker niet dagelijks. En als ik koolhydraatrijke gerechten eet dan doe ik dat alleen ’s ochtends of ’s middags. Ik geloof namelijk dat het beter is om ’s avonds licht te eten.
Alle kanten op met quinoa wraps
Deze glutenvrije wraps kun je met van alles en nog wat beleggen. Tijdens de workshop aten we ze met black hummus. Maar ze zijn ook heerlijk met gerookte zalm en/of avocado. Je kunt ze ook in het klein maken als toastje tijdens de borrel. Of maak er een pizzabodem van en beleg ze met tomaat en kaas. Je leest het al: je kunt echt alle kanten op met quinoa wraps.
Hoe lekker ziet dit eruit?! Ik ben superblij dat Benne dit recept met ons wilde delen!
Ingredients
Bereiding
Meng alle ingrediënten in een kom. Je kunt dit met je handen doen (dat vind ik altijd een leuk klusje) of met een keukenmachine.
Als het een samenhangend deeg is geworden dat een grote bol vormt, kun je het uitrollen tot een soort worst en in 9 gelijke stukken verdelen.
Tijdens onze workshop liet ik dit over aan mijn zus Mindel en volgens Benne was ze een waar natuurtalent!Rol de 9 bollen zo plat mogelijk uit. Leg het bolletje op een stukje plastic folie en rol het uit met een deegroller.
Zet een pan met een anti-aanbaklaag op een hoog vuur en bak de quinoa wraps hier in. Bak elke kant ongeveer 2 minuten. De wraps mogen lekker bruin en knapperig zijn.
Wie zei dat het ingewikkeld was om gezonde wraps te maken? En dan zijn ze ook nog eens voedselzandloperproof én clean!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.