Aubergine salade: Marokkaanse zaalouk
PrintIk ben dol op de Arabische keuken en op aubergine. In deze zaalouk, een Marokkaanse aubergine salade, komen deze twee favorieten samen, gecombineerd met een heleboel knoflook, tomaat en de lekkerste kruiden.
Gezonde aubergine salade
Het is een heerlijk, gezond en origineel recept. Ook handig: je kunt het vooraf maken, want het is het allerlekkerst op kamertemperatuur. Ik maak hem altijd lekker pittig, want daar hou ik van. Mocht je dat niet zo lekker vinden, doe er dan wat minder chilipeper of chilivlokken bij.
De smaken uit de Koningssteden
Als je deze aubergine salade proeft, waan je je direct op een Arabische souk en dat gewoon vanuit je eigen Hollandse keuken! En gezond is het ook nog. Aubergine zit vol met vezels en een heleboel mineralen zoals kalium (regekt o.a. de vochtbalans), koper (ondersteunt vorming van botten en bindweefsel) en magnesium (het anti-stress mineraal).
Deze aubergine salade bevat alleen plantaardige ingrediënten. Puur natuur dus en volledig vegan en vegetarisch. Beter voor jou en beter voor de wereld!
Ingredients
Bereiding
Verwarm de oven op de hoogste stand van de grill. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gehalveerde aubergines erover.
Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 minuten in de oven. De aubergines zijn klaar als de schil donker is geworden en de binnenkant zacht is als je er met een satéprikker in prikt.Haal de aubergines uit de oven en doe ze in een vergiet. Verwijder de schil meteen nu de aubergines nog heet zijn; dit gaat als het goed is heel gemakkelijk. Laat de ontvelde aubergines afkoelen en uitlekken in het vergiet.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Laat de olie even opwarmen en snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze bij de olie. Pers de 4 teentjes knoflook en doe dit in de pan bij de tomaat. Voeg vervolgens het paprikapoeder, de komijn en de fijngesneden chilipeper of chilivlokken erbij. Laat dit 20 minuten op een halfhoog vuurtje pruttelen en roer het af en toe door. De smaken trekken zo lekker in elkaar.
De aubergine is nu afgekoeld. Snij ze in grove stukken en voeg het na 20 minuten in de pan bij het tomatenmengsel. Laat dit een kwartiertje opstaan en roer het goed door tot het een zompig mengsel is. Hak de koriander en voeg dit op het laatste moment bij de zaalouk.
Doe de auberginesalade in een kom en voeg het verse citroensap en de 3 eetlepels olijfolie toe. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer het met wat verse koriander en dan kun je dit lekkers serveren.
Reviews
There are no reviews yet.