Koolrabisalade

Print
koolrabisaladekoolrabisalade
Porties 2-4 porties
Benodigdheden
keukenmachine of grove rasp
Bereiding
20m

De koolrabi is als zogenaamde vergeten groente bezig aan een opmars. You hate or you love it: koolrabi. Maar dat deze knol gezond is staat als een paal boven water. Probeer deze heerlijk knapperige koolrabisalade met maanzaad, pecannoten en licht pittige dressing eens. 

Vitamine C bommetje

Koolrabi is echt mega goed voor je, dus waarom deze groente zo ondergewaardeerd wordt weet ik niet. Dit kleine knolletje lijkt qua smaak nog het meest op radijs en zit echt bommetje vol vitamine C. Een verstandige keuze als je griep en andere virussen graag aan je voorbij laat gaan. En het wordt nog beter, want koolrabi bevat nauwelijks calorieën. In deze koolrabisalade zijn ook magnesium (goed voor bot- en spieropbouw) en kalium (regelt vochtbalans en bloeddruk) rijkelijk aanwezig.

Koolrabisalade met pit

Ik hou van pit! De dressing van deze salade van koolrabi sluit daar mooi op aan. Afhankelijk va hoeveel pit jij kunt handelen maak je de dressing met een halve of een hele chilipeper. Verder zit er in de dressing raapzaadolie (heeft een lekker fruitige smaak en bevat veel onverzadigde vetzuren), citroensap, rode wijnazijn en een kneepje agavesiroop.

Lunch met koolrabisalade

Ik eet deze salade regelmatig als lunch. Je hebt het in een poep en een scheet gemaakt, helemaal als je de koolrabi snijdt met een keukenmachine of rasp. Het is gemakkelijk mee te nemen naar je werk. Zo zie je maar dat gezond eten helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Ook als bijgerecht doet deze koolrabisalade het meer dan uitstekend.


Ingredients

  • 1
    koolrabi
  • 25
    gram pecannoten
  • 2
    theelepels maanzaad
  • 1
    chilipeper
  • 1
    eetlepel citroensap
  • 1
    eetlepel rode wijnazijn
  • 2
    eetlepels raapzaadolie
  • zout & peper
  • 1
    eetlepel agavesiroop

Bereiding

  1. Snijd het chilipepertje fijn. Klop dit samen met het citroensap, de olie, de azijn en de agavesiroop luchtig. Voeg peper en zout toe naar smaak. Je kunt dit ook met de keukenmachine doen als je die hebt.

    Vind je 1 chilipeper te veel? Ga dan voor een halve.

  2. Rooster de pecannoten samen met het maanzaad in een pan zonder olie. Let op dat het niet te hard gaat. Als de pecannoten licht bruinen, laat je het geheel afkoelen op een keukenpapiertje.

  3. Rasp de koolrabi grof met een keukenmachine of een rasp.

  4. Meng de koolrabi met de dressing. Schep goed om. Eventueel kun je dit even apart zetten zodat de dressing lekker in de koolrabi kan trekken.

  5. Schep de porties op en garneer met het maanzaad en de noten.

    Je kunt aanvallen op deze gezonde koolrabisalade, enjoy!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Koolrabisalade”