Aardpeersoep met bloemkool & kruidenolie
PrintDe aardpeer heeft mijn hart gestolen. De smaak van deze heerlijke aardpeersoep met bloemkool en een olie van kruiden is niet te omschrijven. Je moet hem gewoon een keer maken deze lekkere, gezonde & pure aardpeersoep.
Gezonde aardpeersoep
Aardpeer is een soort knolletje dat ook wel bekend is als Jeruzalem artisjok, aardartisjok en topinamboer. De aardpeer heeft een zachte, zoetige smaak die niet echt ergens mee te vergelijken is. Sommige mensen vinden de smaak op artisjok lijken, vandaar ook de namen Jeruzalem en aardartisjok. Ze hebben aparte, grillige vormen de aardpeertjes dus schillen is een leuk klusje.
Deze aardpeersoep is super gezond. Aardpeer is licht zoet en nootachtig van smaak en heeft de prettige eigenschap de bloedsuikerspiegel op peil te houden (vooral in rauwe vorm). Maar ook gekookt zoals in deze soep is ie erg gezond die aardpeer. Als je dit knolletje kookt, wordt het zoeter van smaak. En dat combineert fantastisch met de bloemkool in deze soep. Dan nog een hele berg knoflook erbij; dan kan het echt niet meer stuk!
Vegetarisch & veganistisch
Ik ben ervan overtuigd dat je heerlijk kunt eten zonder vlees en dierlijke producten. Het hoeft wat mij betreft echt niet altijd vegetarisch of veganistisch te zijn, maar wij eten toch zeker 5 keer in de week vegetarisch en vaak zelfs vegan. Deze soep past dan ook in eetpatroon zonder dierlijke producten. Hij bestaat puur uit groenten, water en kruiden. Groenten in de hoofdrol: mijn motto.
Groene kruidenolie
De kruidenolie voor bij de bloemkool-aardperensoep bestaat uit rozemarijn en platte peterselie. Rozemarijn gaat fantastisch samen met zowel de aardpeer, als de bloemkool en de knoflook. Eventueel kun je nog wat vers citroensap door de olie doen voor een frisse noot. Je garneert de aardpeersoep met de kruidenolie vlak voor je hem serveert. Dit geeft niet alleen een fantastische smaak, het ziet er ook nog eens erg mooi uit in die crèmekleurige soep.
Geniet van deze clean eating aardpeersoep als lunch, voor- of hoofdgerecht!
Ingredients
Bereiding
Maak eerst de kruidenolie. Hak de peterselie en de rozemarijn alvast grof voor.
Doe dit samen met alle ingrediënten voor de groene kruidenolie in een keukenmachine of blender en maal net zolang tot het een egale substantie is. Even proeven of het lekker is en apart zetten.Schil de aardperen en snijd ze in stukjes. Spoel de aardperen af en leg ze in het water met het sap van de halve citroen, Zo verkleurt de aardpeer niet.
Maak de bloemkool schoon en snijd hem in kleine roosjes.
Snipper de ui.
Zet een grote pan op het vuur en verhit hier wat olijfolie in. Als de olijfolie heet is, fruit je de ui in de pan.
Als de ui wat glazig is geworden doe je de aardperen (afgegoten) en de bloemkool erbij. Pers de knoflooktenen erboven, doe er zout en peper bij en schep goed om. Laat dit een minuut of 10 zachtjes bakken.
Voeg 2 tot 2,5 liter water en het bouillonpoeder toe. De groenten moeten onder water staan.
Breng het geheel aan de kook en laat het een minuut of 10 gaar worden.
Als de groenten zacht zijn kun je de soep pureren met de staafmixer. Ga door tot de soep helemaal glad is.
Serveer de soep in kommen of diepe borden. Druppel, naar smaak, wat groene kruidenolie over de aardpeersoep en serveer hem lekker warm.
Reviews
There are no reviews yet.