Granola uit de oven
Maak eens zelf suikervrije granola uit de oven! Je hebt zó een voorraad gemaakt en het is zoveel gezonder dan die uit de supermarkt. Easy clean eating!
Maak eens zelf suikervrije granola uit de oven! Je hebt zó een voorraad gemaakt en het is zoveel gezonder dan die uit de supermarkt. Easy clean eating!
Stamppot ouderwets, dikmakend en saai? Echt niet! Ik maakte een gezonde stamppot van zoete aardappel en boerenkool met een Oosterse twist. En dit recept is niet alleen lekker en gezond, het is ook nog eens veganistisch. Je hebt het zo gemaakt deze originele stamppot, dus ik kan geen redenen bedenken waarom je het niet eens zou proberen.
Je eigen gezonde brood bakken moeilijk en tijdrovend? Echt niet! Dit hartige haverbrood recept bewijst het. Dit brood bestaat uit niets anders dan havermout, zaden en pitten. Het is gezond, tarwevrij, vegetarisch en veganistisch. Passend in ieders straatje en het is bij ons thuis een doorslaand succes.
Het zoete van pompoen met een pittig kruidenmengsel; de beste combinatie ever! Op vakantie leerden we tijdens een kookcursus de fijne kneepjes van de Sri Lankaanse keuken kennen. Deze traditionele spicy pompoencurry is één van m’n favorieten. En wie weet binnenkort ook die van jou!
Op een heerlijke zomerse dag hebben we allemaal weleens zin in ijs. Als je een bakje van dit pinda-bananenijs met knapperige pinda’s op hebt, hoef je je niet schuldig te voelen. Hoera! Dit ijsje bevat geen geraffineerde suikers, lactose of andere onnatuurlijke, dierlijke producten. Een bakje puur natuur. En lekker dat het is!
Falafel; by far het lekkerste gerecht dat is overgewaaid uit het Midden-Oosten! Kruidig, knapperig en ook nog eens gezond. Het ideale comfort food. Ontdek hoe je zelf de beste falafel maakt.
Een lekkere warme stoofpot in de avond. Het hoeft voor mij geen winter te zijn om daarvan te kunnen genieten. Dit recept is echt fantastisch niet alleen de smaak, maar ook de kleur!
Ook zo gek op soep? Dan heb ik een heerlijk receptje voor je! Deze zoete aardappel en bloemkoolsoep heeft een Indiaas tintje door de garam masala kruiden. Vol met smaak en verwarmend. En natuurlijk helemaal clean.
De koolrabi is als zogenaamde vergeten groente bezig aan een opmars. You hate or you love it: koolrabi. Maar dat deze knol gezond is staat als een paal boven water. Probeer deze heerlijk knapperige koolrabisalade met maanzaad, pecannoten en licht pittige dressing eens.
’s Ochtends eet ik graag een bakje geiten- of kokosyoghurt met fruit, lijnzaad en granola. Je kunt granola op verschillende manieren maken bijvoorbeeld in de oven. In dit recept maken we een portie in een pan. Het voordeel hiervan? Het is supersnel klaar en krakend vers als je je yoghurt ermee versiert.