Chocoladesoufflé vegan & suikervrij

Print
Chocoladesoufflé vegan & suikervrijChocoladesoufflé vegan & suikervrij
Porties 4 Personen
Benodigdheden
Keukenmachine
Bereiding
5m
Wachten
20m

Soms wil je gewoon een toetje eten, omdat het feest is of gewoon om dat je er zin in hebt. Moet kunnen toch? Nou met deze veganistische én suikervrije chocoladesoufflé zit je gebakken! Want genieten doe je zo op een verantwoorde manier.

Feestelijk dessert

Met de aankomende feestdagen wil je lekker uitpakken in de keuken. Maar je hebt er ook geen zin in om na die paar kerstdagen en oud & nieuw weer zwaar op dieet te moeten. Wees gerust: genieten van een heerlijk, rijk en zoet dessert kan op een verantwoorde manier met deze suikervrije chocoladesoufflé. Niet alleen geschikt voor de kerstdagen dus, maar kan ook prima op een doordeweekse dag waarop je iets extra’s verdient. Gewoon omdat het kan.

Chocoladesoufflé zonder dierlijke ingrediënten

Ben je veganist? Dan eet je vast niet vaak soufflé. In soufflés gaan namelijk bijna altijd eieren. Jammer dat je dan niet kunt genieten van zo’n heerlijk warm chocoladecakeje. Daarom heb ik nu dit heerlijke veganistische dessert voor je bedacht. Een chocoladesoufflé zonder eieren, het kan! De structuur is wat minder luchtig misschien, maar de smaak is er zeker niet minder om.

Nog een ander voordeel van zo’n veganistisch recept is dat je het ook rauw kunt eten. Dat betekent zonder zorgen snoepen van het beslag…wiehoooo! Nu maar zorgen dat het wel in de bakjes de oven ingaat voordat je alles al op hebt gesnoept.

Chocoladesoufflé vegan & suikervrij

Suikervrij chocoladedessert

Welke vrouw kan er zonder chocola? Nou ikke niet, zeker niet nu ik zwanger ben (jahaaa dat had ik niet groots aangekondigd, we zijn helemaal in de wolken!!). Een chocoladesoufflé hoeft niet altijd super zondig te zijn. Het kan verantwoorder en gezonder. In dit veganistische recept gebruik je geen suiker en geen koolhydraatrijk meel. Dat scheelt weer!

Als zoetmiddel gebruik je in deze chocoladesoufflé dadels. En er gaat een klein stukje extra pure (85%) chocolade in. Gebruik bijvoorbeeld de chocolade van Lindt, mijn persoonlijke favoriet. En ja…dan zit er een ieniemini klein beetje suiker in, want in chocolade van 85% zit nog 15% suiker. Maar aangezien er per soufflé slechts 5 gram chocola in gaat is dit wel te verwaarlozen.

Geen banaan

Gezondere zoete recepten bevatten vaak banaan. Deze gele, kromme rakkers zijn een logisch en verantwoord zoetmiddel. Ze vullen goed en bevatten veel natuurlijke suikers. Máárrrrr…..niet iedereen houdt van banaan. Ik kan er zo al een paar opnoemen in mijn kring. Daarom bevat dit recept geen banaan, maar appel als zoetmiddel. Samen met de dadels maakt dit toch een heerlijk zoet dessert van deze chocoladesoufflé.

Chocoladesoufflé vegan & suikervrij


Ingredients

  • 100
    gram rauwe cashewnoten
  • 75
    gram verse dadels
  • 175
    gram appel zonder schil & klokhuis
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • 2
    eetlepels gemalen kokos
  • 2
    eetlepels cacaopoeder
  • 1/4
    theelepel kaneelpoeder
  • 1/4
    theelepel cayennepeper
  • 20
    gram pure chocolade (85%)
  • 1/4
    theelepel gemalen kardemom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175℃.

  2. Doe alle ingrediënten behalve de blokjes chocolade bij elkaar in de keukenmachine. Laat goed malen tot het een heerlijk donkerbruin beslag is.

  3. Breek of snijd de chocolade in 8 kleine blokjes van gelijk formaat.

  4. Verdeel het beslag over 4 soufflébakjes en doe in elk bakje 2 kleine blokjes van de pure chocolade in het midden. Dit loopt heerlijk uit als de chocoladesoufflé uit de oven komt.

  5. Zet de gevulde bakjes 20 minuten in de oven op 175℃ en daarna kun je genieten van een heerlijke vegan & suikervrije chocoladesoufflé!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Chocoladesoufflé vegan & suikervrij”