Gevulde paprika’s met bloemkoolcouscous

Print
Gevulde paprika met boemkoolcouscous en halloumiGevulde paprika met boemkoolcouscous en halloumi
Gevulde paprika met bloemkoolcouscous en halloumi
Porties 4 Personen
Benodigdheden
Oven, keukenmachine
Bereiding
20m
Wachten
30m

Dit recept heb ik uitgetest op mijn vriendin Judith en volgens mij is het goedgekeurd. Paprika’s gevuld met kruidige couscous gemaakt van bloemkool en  gegrilde halloumi. Dit recept is natuurlijk weer super gezond en clean en ook: koolhydraatarm en vegetarisch. Altijd een goed idee dus zo’n gevulde paprika!

Gevulde paprika: vitaminebom

Met dit gerecht krijg je in één keer wel heel veel vitamines binnen. Zo’n gevulde paprika ziet er super feestelijk uit en het is wederom vegetarisch. Bovendien bevat het nauwelijks koolhydraten, maar het is toch een volledige, gezonde maaltijd. Het bevat gewoon superveel groenten en dus barst het van de vitamine. Ik combineerde dit gerecht met een rijk gevulde een salade met onder andere komkommer en tomaat en de bloemkoolcouscous die ik over had. Nog meer vitamines dus, beter!

Gevulde paprika met bloemkoolcouscous en halloumi

Geen gevulde paprika?

Het vriendje houdt niet van paprika, dus die kreeg een gevulde courgette en ook dat werd goedgekeurd. Dus wil je een keer variëren of vind je paprika niet zo lekker? Dan maak je gevulde courgettes in plaats van paprika’s. En ik ben er zeker van dat het ook lekker is om aubergines te vullen met deze bloemkoolcouscous.

Halloumi

HalloumWIE???? Halloumi is een kaas van Cyprus. Het is een bijzondere kaas die je heerlijk kunt grillen en bakken. Hij wordt meestal gemaakt van schapen- en geitenmelk en soms zit er ook wat koemelk in. Qua structuur lijkt halloumi nog het meest op mozzarella, maar de smaak doet het meest denken aan feta (lekker ziltig). Ik grill halloumi het liefst in de oven. In de grillpan heb ik het ook meerdere malen geprobeerd, maar dat plakt toch  best aardig. Dus maak het jezelf gemakkelijk en doe hem lekker in de oven op de grillstand.  Deze gevulde paprika mét halloumi gaat even de oven in (onder de grill dus) tot e halloumi lekker bruin kleurt en knapperig is. Jammie!

Als lunch of diner

Deze gevulde paprika is een heerlijke lunch, als je de tijd hebt om te koken en hem warm kunt opeten. Maar ook als avondeten is het een heerlijk maaltje. Hou je wel van een stukje vlees? Deze gevulde paprika’s combineren goed met een stukje kalkoen of  kip.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Veel kook & eetplezier!

Gevulde paprika met bloemkoolcouscous en halloumi

Gevulde paprika met boemkoolcouscous en halloumi


Ingredients

  • 4
    Paprika's (alle kleuren)
  • 1
    Ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 2
    Theelepels komijn
  • 2
    Theelepels gemalen koriandder
  • 100
    Gram halloumi
  • 2
    theelepels ras el hanout
  • 1
    Bloemkool
  • 2
    Eetlepels olijfolie
  • Peper & zout
  • 1
    Eetlepel sesamzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bovenkanten van de paprika's en bewaar deze. Verwijder de zaden en de zaadlijsten voorzichtig uit de paprika's en hou ze heel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de paprika's inclusief de bovenkantjes er alvast op. De bovenkanten gebruik je straks als dekseltjes. Zet dit aan de kant.

  2. Snipper de ui. Maak de bloemkool schoon en snijd er kleine roosjes van. De bloemkoolroosjes maal je kort fijn in de keukenmachine totdat het de structuur van couscous heeft. Doe niet alle roosjes ineens in de keukenmachine, want dan wordt het te fijn en te waterig. Ik doe altijd een stuk of 5 bloemkoolroosjes tegelijk en als het de juiste fijnte is, doe ik het apart in een kom.

  3. Zet een grote wok op het vuur en verwarm er een eetlepel olijfolie in. Als de olie warm is geworden fruit je de ui erin. Laat de stukjes ui glazig worden. Pers de knoflook en laat dit heel kort mee bakken. Voeg vervolgens de fijngemalen bloemkool erbij. Schep goed om en doe de komijn, de ras el hanout, de gemalen koriander en het peper en zout erbij. Schep dit goed om. Laat een paar minuutjes opstaan en draai het vuur dan uit.

  4. Verdeel een eetlepel olijfolie over de gevulde paprika's en de dekseltjes. Vul de paprika's daarna met de kruidige bloemkoolcouscous tot ze helemaal vol zitten. Er mag zelfs een klein bergje bovenuit komen, als je genoeg couscous hebt. Snijd 4 plakken van de halloumi en leg deze bovenop de gevulde paprika's. Hier verdeel je de sesam overheen.
    Schuif dit in de oven en laat het een half uurtje staan op 180 °C. Hou het wel goed in de gaten, want in de ene oven gaat het harder dan in de andere.
    Het kan zijn dat je wat couscous overhoudt, dan heb je morgen meteen een lekkere en gezonde lunch. De couscous is ook heerlijk om zo te eten of door een salade.

  5. Haal de gevulde paprika's in de oven als de halloumi mooi bruin is geworden. Nu kun je de gevulde paprika's serveren. Zet ze op een mooi bord met de dekseltjes er bovenop. En garneer met een lekkere salade erbij.

    Geniet van dit gezonde maaltje!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gevulde paprika’s met bloemkoolcouscous”