Snelle granola: gezond & suikervrij

Print
Gezonde granolaGezonde granola
Porties 1 persoon
Bereiding
5m
Wachten
5m

’s Ochtends eet ik graag een bakje geiten- of kokosyoghurt met fruit, lijnzaad en granola. Je kunt granola op verschillende manieren maken bijvoorbeeld in de oven. In dit recept maken we snelle granola, gewoon een portie in de pan. Het voordeel hiervan? Het is supersnel klaar en krakend vers als je je yoghurt ermee versiert.

Suikervrije snelle granola

Koop je cruesli, muesli of granola in de supermarkt? Dan denk je dat je goed en gezond bezig bent. Maar niets is minder waar. Deze supermarktproducten zitten vaak vol met toegevoegde suikers. In allerlei vormen kan suiker in deze granola-producten zitten. Sucrose, glucose en sucranaat zijn enkele (schuil)namen die je in de ingrediëntenlijst kunt tegenkomen en die allemaal op hetzelfde duiden: toegevoegde suikers. Dat wil je niet hebben, want je ontbijt moet een gezond begin van de dag zijn, geen suikerbom. Mijn oplossing: maak deze gezonde, snelle granola, want die is helemaal suikervrij. Je weet precies wat erin zit, want je maakt hem helemaal zelf. En het kost je nauwelijks extra tijd. Een win-winsituatie!

Granola = de hele dag energie

Deze granola vormt een goede bodem om de dag mee door te komen. De havermout en havervlokken zorgen ervoor dat je energie geleidelijk verbrand wordt. En de pitten en het hennepzaad zorgen voor eiwitten, ijzer en vitaminen. Maar belangrijker nog: het is een super lekker begin van de dag. En je kunt eindeloos variëren met de samenstelling van de granola; het kan met alle mogelijke soorten noten, boekweitvlokken, quinoa, kokosrasp, kaneel en met en allerlei soorten gedroogd fruit.

Bij het ontbijtje dat je op de foto ziet, at ik de granola met wilde perzik, wat mango en biologische geitenyoghurt. Ontdek mijn gezonde, snelle granola nu!


Ingredients

  • 1
    eetlepel havervlokken
  • 1
    eetlepel havermout
  • 1
    eetlepel hennepzaad
  • 2
    gedroogde vijgen, in kleine blokjes
  • 2
    gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • 1
    eetlepel kokosolie (goede extra virgin, bijvoorbeeld die van Anam Prana
  • 1
    eetlepel zonnebloempitten
  • 1
    eetlepel pompoenpitten

Bereiding

  1. Verwarm de kokosolie in een kleine koekenpan. Als de olie heet is voeg je de havermout, de havervlokken, de zonnebloem- en pompoenpitten toe. Roer door en laat bakken totdat het lekker krokant is.

  2. Snijd ondertussen de gedroogde vijgen en de abrikozen in kleine stukjes. Leg de inhoud van de pan op een bord met een keukenpapiertje. Het papier zal de overtollige kokosolie opnemen.
    Meng de granola met de gedroogde vruchten en doe dit over je yoghurt. Geniet ervan!