Pinda-bananenijs

Print
Pinda-bananenijs met crunchy pinda'sPinda-bananenijs met crunchy pinda's
Porties 4 Porties
Benodigdheden
keukenmachine of blender
Bereiding
15m

We hebben we allemaal weleens zin in IJS. Jawel of het nu een heerlijke zomerse dag is of je gewoon heel veel zin hebt in een toetje. Als je een bakje van dit pinda-bananenijs met knapperige pinda’s op hebt, hoef je je niet schuldig te voelen. Hoera! Dit ijsje bevat geen geraffineerde suikers, lactose of andere onnatuurlijke, dierlijke producten. Een bakje puur natuur. En lekker dat het is!

Bananen in de vriezer

Als je bananen pelt en in stukjes breekt, kun je ze in een diepvrieszak invriezen. Leg ze minimaal 5 uur van te voren in de vriezer en je maakt er het lekkerste, gezonde bananenijs mee. Er zijn verschillende variaties mogelijk. Ik heb er al vele geprobeerd. Je kunt er pinda-bananenijs mee maken zoals in dit recept. Wat ook lekker is, is bananenijs met stukjes pure chocolade, rood fruit, met stukjes dadel of gewoon puur.

Gezond bananenijs zonder melk en suiker

Lactose-intolerant? Vegan? Of suikervrij? Met dit gezonde ijs zit je goed! Er zitten geen geraffineerde suikers in. Mocht je ook geen ahornsiroop willen eten, dan laat je deze weg. Melk of andere dierlijke producten komen niet in dit recept voor. Het is fruit met andere pure ingrediënten. Suikervrij, healthy, vegan en puur: het is allemaal op dit ijs van toepassing. Guilt-free ijs!

Met pindakaas

Ik ben echt een enorme pindakaaslover. Soms wil ik nog wel eens een lepeltje pindakaas zo uit de pot snoepen. Of een dadel met pindakaas, nog lekkerder! Dat banaan en pinda een goede combi zijn, staat vast. Pas wel op met pindakaas uit de winkel, want hier zit vaak een heleboel troep in. In veel van de standaard (bijv. Calvé) pindakaas zit veel suiker, onder verschillende schuilnamen als dextrose en maltodextrine.

Als je een keukenmachine hebt, kun je heel gemakkelijk zelf pindakaas maken voor in dit heerlijke pinda-bananenijs. Je weet dan precies wat er in zit. Mocht je daar geen zin in hebben, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Kijk goed op het etiket van de pindakaas die je koopt of er geen suiker of andere onnodige ingrediënten in zitten. Er zijn diverse opties in de natuurwinkel en tegenwoordig heeft zelfs de AH pure pindakaas!

Suikervrij ijs met een bite

Terug naar het recept. Ik ben ervan overtuigd: als je dit ijs aan anderen voorzet, hebben ze niet in de gaten dat het een gezonde(re) variant is. Ik heb het al bij verschillende etentjes geserveerd. Geloof mij: succes gegarandeerd!


Ingredients

 • 4
  bevroren bananen
 • 2
  eetlepels pure pindakaas zonder suiker en zout
 • 2
  grote handen ongezouten pinda's
 • 2
  eetlepels ahornsiroop
 • 1
  theelepel suikervrij vanillepoeder
 • 1
  theelepel kaneel
 • 1
  snuf zout

Bereiding

 1. Leg minimaal de avond van te voren een diepvrieszak in de vriezer met daarin 4 bananen in stukjes.

 2. Zet een koekenpan op een middelmatig vuur en doe hier 2 flinke handen ongezouten pinda's in. Laat even warm worden tot het begint te bakken. Doe er vervolgens 2 eetlepels ahornsiroop bij en meng goed door. Draai het vuur uit als de siroop begint te karameliseren en je crunchy pinda's overhoudt. Zet dit opzij.

 3. Nu kun je het ijs gaan maken. Doe de bevroren bananen in de keukenmachine samen met 2 eetlepels pindakaas, het zout, het vanillepoeder en de kaneel. Laat dit draaien totdat het smeuïg ijs is.

 4. Verdeel het ijs over 4 kommetjes en garneer met de knapperige pinda's.