Carrot cupcakes

Print
carrot cupcakescarrot cupcakes
Porties 8 carrot cake muffins
Benodigdheden
oven, cupcakevormpjes,keukenmachine (maar kan ook met de hand)
Bereiding
15m
Wachten
25m

Gezond, suikervrij en toch het gevoel dat je onwijs zit te zondigen. Zo kan ik deze carrot cupcakes het beste omschrijven. Ik maakte deze gezonde muffins als ontbijt, maar je kunt ze ook als tussendoortje of zelfs als lunch eten.

Gezond zoet

Ik vind carrot cake heerlijk, maar vaak klinkt zo’n taart gezonder dan ie is. Mierzoet met bergen suiker, icing en geraffineerde bloem. Nee dat moet je niet hebben!

Daarom vond ik het tijd voor gezonde carrot cupcakes of muffins. En ja, ze zijn echt gezond. Er zit geen suiker of andere rommel in. Sterker nog er zit zelfs groente in (wortel) en fruit (banaan). Gezond snoepen. Kan niet beter toch?

Carrot cupcakes; clean & voedselzandloperproof

Ze passen binnen de Voedselzandloper deze gezonde carrot cupcakes. Natuurlijk passen ze, zoals je van mij gewend bent, ook binnen de clean eating levenswijze. De basis is havermout, met een lepel boekweitvlokken en geraspte wortel. De rozijntjes erin maken het nog wat zoetiger en de walnoten zorgen voor een lekkere bite.

Mijn wortel cupcakes recept is vegetarisch, er gaan wel 2 eieren is dus voor de veganisten onder ons zijn ze niet geschikt.

Experimenteren met carrot cake muffins

Ik gebruikte kaneel en koek-en speculaaskruiden om de carrot cake muffins lekker op smaak te brengen. De volgende keer ga ik uitproberen of ze met verse gember en sinaasappelsap nog lekkerder smaken. Heerlijk vind ik dat om op een vrijde dag recepten verder te verbeteren.

carrot cupcakes

Probeer deze carrot cake muffins eens uit en ontdek hoe lekker gezond kan zijn!





Ingredients

  • 100
    gram geraspte wortel
  • 1
    banaan
  • 2
    eieren
  • 3
    eetlepels havervlokken
  • 1
    eetlepel boekweitvlokken
  • 1
    theelepel kaneel
  • 1
    theelepel koek- & speculaaskruiden
  • 5
    eetlepels havermeel
  • 2
    eetlepels amandelmelk
  • 2
    eetlepels rozijnen
  • 40
    walnoten, gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Prak de banaan of doe hem in de keukenmachine. Prak of pureer tot het bananenmoes is.

  3. Doe geleidelijk alle ingrediënten bij elkaar en meng tot het een geheel is. Doe de walnoten er als laatste bij.

  4. Verdeel het mengsel over cupcake vormpjes (die van mij waren op zoals je op de foto kunt zien). Per muffin kun je 3 eetlepels beslag rekenen. Ik vind het fijn om ze in een cupcake tray in de oven te zetten, maar het kan gerust ook zonder.

  5. Zet de carrot cupcakes ongeveer 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

  6. Haal de cupcakes uit de oven en geniet van deze gezonde, suikervrije muffins nu ze nog warm zijn!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Carrot cupcakes”