Ei muffins met asperges en gerookte zalm

Print
Ei muffins met asperge en zalmEi muffins met asperge en zalm
Porties 12 Muffins
Benodigdheden
oven, muffinbakblik of muffinvormpjes
Bereiding
20m
Wachten
20m

Ei muffins

Muffins: dat klinkt als ongezond, dikmakend en zoet. Dit recept laat zien dat deze vooroordelen he-le-maal niet hoeven te kloppen. Heerlijke, gezonde ei muffins met asperges en gerookte zalm. De beste combinatie ever!

Gezond hapje

Vorig weekend organiseerde ik met mijn lieve zus een etentje voor mijn ouders. We maakten er een ware proeverij van met allerlei lekkere en gezonde hapjes. Nu is het natuurlijk aspergetijd en dan kom je er bij de familie Mozes echt niet mee weg om asperges over te slaan. Wij eten dit witte goud in de aspergetijd meerdere keren in de week en altijd met gerookte zalm of forel. Zo gebeurde het dat Mindel en ik op het idee kwamen ei muffins met asperge (of elfenbenen zoals ze ook wel genoemd worden) en gerookte zalm te maken.

Ei muffins: clean & voedselzandloperproof

Dit recept past uiteraard weer binnen de Voedselzandloper en de clean eating levensstijlen. Asperges met gerookte zalm is een fantastische combinatie en de dille erbij maakt het feestje compleet. Wij aten deze ei muffins ’s avonds samen met allerlei andere gezonde tapas, maar je kunt ze ook gerust maken als lunchgerecht. Ga je deze ei muffins ook maken? Laat me dan even weten wat je ervan vond!


Ingredients

  • 4
    eieren
  • 1
    flinke scheut rijstroom
  • 1
    handje gehakte dille
  • 500
    gram asperges geschild
  • 100
    gram gerookte zalm in snippers
  • 1
    handje geraspte kaas (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd de asperges in stukken van 5 cm. Doe ze in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Draai het vuur direct uit als het water begint te koken en laat de aspergestukjes nog 10 minuten in het hete water staan. Giet ze vervolgens af en laat drogen.

  3. Klop ondertussen in een grote kom de eieren los samen met de room. Als het geheel goed is gemengd voeg je de snippers gerookte zalm, de dille en de geraspte kaas toe. Als je de kaas een beetje teveel van het goede vindt, kan je die gerust weglaten. Als het geheel goed is gemengd voeg je als laatst de aspergestukjes toe. Want je wilt ze natuurlijk niet kapotmaken.

  4. Vul de muffinvormen met het mengsel en schuif dit in de oven voor 20 minuten.
    Deze ei muffins met asperge en gerookte zalmsnippers kun je zowel warm als koud eten. Enjoy!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ei muffins met asperges en gerookte zalm”