Superfoods workshop bij Foodiesinheels

Via een superleuke winactie van Maud van Fodiesinheels won ik een workshop samen met mijn lieve zus Mindel. Afgelopen vrijdag was het zo ver! Mindel en ik reisden af naar Oud-Turnhout om onder begeleiding van chef Benne van Foodlabbenne bijzondere gerechten met superfoods te bereiden.

Om 10 uur ’s ochtends arriveerden we bij het een prachtige huis met een plaatje van een keuken, waar we hartelijk werden ontvangen door Maud. We waren de eersten en hadden zo de tijd om alvast kennis te maken met de vrolijke drijvende kracht achter Foodiesinheels en we kwamen erachter dat we nogal wat raakvlakken hebben. Zo hebben we allebei een foodblog (dûh), doen we niets liever dan kookboeken lezen en koken en gaan we allebei bijna trouwen. Genoeg om over te kwebbelen dus!

Kookworkshop Foodiesingels

Maar we konden natuurlijk niet de hele dag kwebbelen. Al gauw kwamen de anderen meiden die ook hadden gewonnen aan. Toen we eenmaal compleet waren, lichtte chef Benne zijn zelf samengestelde recepten toe. In groepjes van twee bereidden we verschillende onderdelen van wat samen een heerlijke, gezonde lunch zou worden. We gebruikten alleen maar pure, voedzame ingrediënten. Het viel me op dat de recepten stuk voor stuk erg gemakkelijk en super origineel waren. Hieronder vind je alle gerechten die we bereidden. Mijn grote zus en ik maakten samen de quinoa tortilla’s en ze waren verrukkelijk! Ik zal de recepten de komende tijd op m’n blog zetten, zodat jullie ze ook kunnen uitproberen.

Kookworkshop fodiesinheels, Mindel & ik

Het superfoods lunch menu:

  • Een smoothie van banaan, spinazie & tarwegras
  • Gefermenteerde wortel met gierst & geroosterd hennepzaad
  • Tortilla’s van quinoameel met black hummus, koriander & rucola
  • Een carobe brownie met maqui & pecannoten

Mindel en ik hebben een fantastische dag gehad, we hebben veel geleerd van Benne die onwijs veel vakkennis heeft. En we hebben ervaringen kunnen delen met andere meiden die ook graag bezig zijn met gezond koken. Bedankt voor deze leuke dag Maud!

kookworkshop lunch, de hele groep

Geef een antwoord