Kabeljauw uit de oven met venkel en sinaasappel

Print
Kabeljauw uit de oven met venkel en sinaasappelKabeljauw uit de oven met venkel en sinaasappel
Porties 2 Personen
Benodigdheden
oven
Bereiding
10m
Wachten
20m

Vis bevat veel gezonde voedingsstoffen, daarom probeer ik minstens twee keer in de week vis klaar te maken. Als we uit eten gaan kies ik 9 van de 10 keer vis. Graag eet ik vis met groenten, veel verschillende groenten. En het kan zelfs lekker zijn met fruit zoals ik in dit recept laat zien. Oké, ik moet toegeven op de foto ziet het er misschien niet denderend uit, maar het smaakt heerlijk trust me. Kabeljauw uit de oven met venkel en sinaasappel, totaal niet moeilijk om te maken en het is een heerlijke smaakcombinatie.

Als je regelmatig vegetarisch en veganistisch eet, zoals ik, moet je opletten dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Laat het nu net zo zijn dat kabeljauw veel van die gezonde eiwitten bevat. Volgens Canadees onderzoek hebben de eiwitten in kabeljauw zelfs een ontstekingsremmende werking. Daarnaast bevat vis ook vitamines en mineralen. Er wordt vaak gezegd dat vis gezonde vetten bevat, dat klopt. Kabeljauw is echter een van de magere vissoorten.

Natuurlijk willen we weten of het gezond is wat we eten, maar veel belangrijker is de smaak. Dus genoeg over voedingsstoffen. Kabeljauw met venkel en sinaasappel uit de oven is een heerlijk zomers gerecht. Eet dit lekker in de tuin in het zonnetje met een goed glas wijn en je waant je aan de mediterrane kust.  Wat mij betreft is deze kabeljauw uit de oven een voltreffer.


Ingredients

 • 300
  gram kabeljauw
 • 1
  handsinaasappel
 • 2
  eetlepels olijfolie
 • 1
  knoflookteen
 • 1
  sjalotje
 • 1 of 2
  venkelknol(len) (afhankelijk van de grootte)

Bereiding

 1. Verwarm de oven op 180 graden. Leg de kabeljauw in een ruime ovenschaal en overgiet de vis alvast met 1 eetlepel olijfolie. Verspreid wat gemalen zeezout over de vis.

 2. Was de buitenkant sinaasappel goed met warm water en droog hem af. Pak een grote kom en rasp hier de sinaasappelschil boven. Zorg dat je alleen het oranje gedeelte van de sinaasappel eraf raspt.
  Daarna kun je de sinaasappel schillen. Snijd de partjes van de sinaasappel tussen de velletjes uit. Doe de sinaasappelparten ook in de kom samen met het vocht dat de sinaasappel heeft verloren tijdens het schillen.

 3. Was de venkel(s) en snijd deze in dunne repen. Ook de uiteinden van de venkel kun je gebruiken, de dunne sprietjes (die op dille lijken) kun je lekker fijn snijden. Dit smaakt heerlijk!
  Doe de venkel in de kom samen met de geperste knoflookteen. Snijd de sjalot fijn; ook dit kan in de kom. Giet de tweede lepel olijfolie erbij en maal wat peper erboven. Schep dit goed door.
  Schep het mengsel bij en over de kabeljauw in de ovenschaal.
  Nu kan het geheel de oven in voor 20 minuutjes. Geniet van dit gezonde, zomerse gerecht!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kabeljauw uit de oven met venkel en sinaasappel”