Courgetti met knapperige zeebaars

Print
Courgetti met zeebaarsCourgetti met zeebaars
Porties 2 Personen
Bereiding
15m
Wachten
10m

We hebben ons bordje net leeg en meteen zet ik het online, want dit was zó lekker!

Wie heeft er nog pasta nodig sinds de ontdekking van courgetti? Je kent courgetti, spaghetti van courgette, vast al wel. Sinds ik een spirelli heb gekregen, staat courgetti regelmatig op ons menu. Het vult goed, bevat super veel vitamines (onder andere vitamine C) en het is koolhydraatarm. Need I say more?

Vanavond aten we het met een knapperig stukje op de huid gebakken zeebaars erbij. De courgette pasta serveerde ik met een saus van tomaat, ui, peterselie en kalamata olijven.

Wist je trouwens dat platte peterselie veel meer smaak heeft dan z’n krullende broertje? Kies daarom altijd platte peterselie (wordt ook wel bladpeterselie genoemd).

We aten ons maaltje vanavond in de tuin in het zonnetje. De zomer is eindelijk losgebarsten en dat proef je!

 

Courgetti met op de huid gebakken zeebaars


Ingredients

 • 2
  stukken zeebaars met huid (ca. 150 gram per stuk)
 • 2
  courgettes
 • 40
  gram kalamata olijven in stukjes
 • 1
  vleestomaat in blokjes
 • 1
  knoflookteen
 • 2
  handjes gehakte platte peterselie
 • 1
  bolletje buffelmozzarella in stukjes
 • 3
  eetlepels olijfolie
 • 1
  rode ui gesnipperd

Bereiding

 1. Maak de courgetti met de spirelli. Leuk klusje, he?
  Verwarm vervolgens 1 eetlepel olijfolie in een flinke pan. Als de olie heet is doe je de gesnipperde ui erbij. Laat even fruiten en doe dan de olijven erbij. Daarna pers je de knoflookteen boven de pan. Samen met de tomaatblokjes kan dit een minuut of 5 opstaan.
  Voeg de courgette spaghetti bij het tomatenmengsel in de pan en roer goed door. Tot slot kun je hier de gehakte peterselie bij doen.

 2. Verwarm in een tweede pan 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur. Bestrooi de zeebaarsfilets aan beide kanten royaal met peper en een beetje zout. Bak de zeebaars eerst 3 minuten op de huidkant als de olie heet is. De kant zonder huid heeft 2 minuten nodig.

 3. Serveren maar! Verdeel de courgetti met de saus over 2 diepe borden en verdeel de mozzarella erover. Leg de zeebaars bovenop de courgette pasta met de knapperige kant naar boven. Dat ziet er uit om op te eten!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Courgetti met knapperige zeebaars”