Courgettesoep met avocado

Print
Veganistische courgettesoep met avocadoVeganistische courgettesoep met avocado
Veganistische courgettesoep met avocadoVeganistische courgettesoep met avocadoVeganistische courgettesoep met avocadoVeganistische courgettesoep met avocado
Porties 6 personen
Benodigdheden
Staafmixer
Bereiding
10m
Wachten
20m

Als lunch, voorgerecht of maaltijd. Soep is altijd een goed idee! Deze heerlijke en gezonde courgettesoep met avocado maak je in een handomdraai en hij is helemaal vegan. Ontdek het gezond van groen in deze lekkere, snelle soep.

Romig zonder room

Een romige soep zonder dierlijke producten? Jawel, dat kan! De avocado in deze courgettesoep zorgt voor een überromige textuur. Avocado is één van je grootste vrienden als je graag clean eet. Avocado bevat veel gezonde, onverzadigde vetten en is dus super romig. Avocado wordt het meest koud gegeten, maar is warm ook super lekker. Als je avocado verwarmt, krijgt het een nog vollere nootachtige smaak.  Avocado barst van de vitamine A, dat is goed voor je ogen, huid en de weerstand. Vitamine A zit vaak in dierlijke producten, als je vegetarisch of veganistisch eet is avocado een goede bron van vitamine A.

Veganistische courgettesoep met avocado
Veganistische courgettesoep met avocado

Courgettetijd

Heb je courgettes uit eigen tuin? Ik heb een moestuintje van de Albert Heijn groot gebracht en weet als geen ander dat er een echte courgettetijd is. Als je goed voor een courgetteplant zorgt, dan kan hij meer dan 30 courgettes geven tussen juli en september. Wow, daar kun je een heel weeshuis mee voeden! Het grote voordeel van eigen courgettes is naast dat het goedkoop is dat ze onbespoten zijn, Biologischer dan uit eigen tuin krijg je ze niet. Tsja, dan moet je iets met al die courgettes. Courgettesoep is zo gemaakt, vult goed en is hartstikke goed voor je. Enneh…als je geen courgetteplant hebt, dan zijn courgettes in de zomermaanden niet eens zo duur in de winkels.

Gezonde courgettesoep

Gezonder en makkelijker dan deze courgettesoep krijg je het niet vaak. Het recept bestaat enkel uit producten die puur natuur zijn. Ik garneer hem voor de afwisseling steeds met verschillende groenten en kruiden. Ik maak hem bijvoorbeeld graag met vadouvan kruiden van Jonnie Boer. Ook lekker: met stukjes rode paprika en verse dille, met wat pittige preiringen, stukjes lente ui of met wat basilicum voor een Italiaanse twist. Ook zonder garnering is ie trouwens heerlijk dit gezonde soepje!

Veganistische courgettesoep met avocado
Gezonde, veganistische courgettesoep met avocado

Ingredients

  • 2
    courgettes
  • 1
    avocado
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    ui
  • 1
    groente bouillonblokje
  • 1,5
    liter water
  • peper en zout

Bereiding

  1. Zet een grote pan op het vuur en verwarm hier wat olijfolie in. Laat dit opwarmen en snipper ondertussen de ui. Fruit de ui in de pan en pers na een paar minuten de knoflookteen erboven.

  2. Was de courgettes en snijd ze in blokjes. Doe dit erbij in de pan en laat dit een paar minuten bakken.

  3. Doe het water erbij samen met het bouillonblokje. Brengt dit aan de kook en laat het geheel een minuut of 5 zachtjes doorkoken.

  4. Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Daarna ziet het er al echt uit als courgettesoep.

  5. Pel de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe dit bij de courgettesoep en pureer het nogmaals met de staafmixer tot het een romig, groen geheel is zonder stukjes.

  6. Voeg naar smaak zout en peper toe, garneer de courgettesoep naar smaak en serveren maar!