New York cheesecake

Print
New York cheesecake zonder suiker (2)New York cheesecake zonder suiker (2)
Gebakken cheesecakeSuikervrije New York cheesecake zonder jamGezonde New York cheesecake zonder suiker (4)
Porties 12 taartpunten
Benodigdheden
Keukenmachine of garde
Springvorm van ca. 20 cm
Bereiding
20m
Wachten
1h 20m

Suikervrije New York cheesecake

Zo’n 13 kilo geleden bakte ik vaak de meest calorierijke, maar o zo lekkere taarten. Toen ik mijn eet- en leefstijl omgooide, paste deze baksels er niet meer bij. Maar niet getreurd, want je kunt ook gezond(er) bakken. Goed zoet! Zo maakte ik met Kerst deze lekkere New York cheesecake zonder suiker en tarwe. 

New York cheesecake

Een New York cheesecake is een kwarktaart uit de oven. Vaak is het een machtig, calorie- en suikerrijk gebakje. Gelukkig kan het ook anders! In dit gezonde cheesecake recept zit geen suiker en andere geraffineerde rommel. De basisingrediënten zijn ei, ricotta, mascarpone, boekweitvlokken en haver. Deze taart is nog steeds behoorlijk machtig, maar rommel zit er niet in. Hou je meer van ongebakken cheesecake? Probeer mijn recept voor koude gezonde cheesecake dan eens.

Feestelijke cheesecake met suikervrije jam

Sommige momenten in het leven wil je vieren en daar past niets beter bij dan taart. Bij mij was het in dit geval Kerst. Dus de cheesecake mocht er extra feestelijk uitzien, daarom kocht ik bij de Albert Heijn de suikervrije jam van Rigoni di Asiogo om de taart mee te garneren. Natuurlijk kun je suikervrije jam ook zelf maken, maar als je hier geen tijd of geen zin in hebt, is dit een goede keuze. De jam is gezoet met appelsap, een verantwoorde alternatieve zoetstof. Ik koos voor de Fiordifrutta Zwarte bessen jam. Een andere smaak jam kan natuurlijk ook.

Gezond snoepen

Ja, deze cheesecake is vrij van geraffineerde suikers, tarwe enzovoorts. Het is dus een gezond alternatief ten opzichte van suikerrijke taarten van de bakker. Maar dat betekent helaas nog niet dat je onbeperkt kunt eten van deze New York cheesecake. Ook al is dit een gezonde variant, het blijft een calorieënbommetje. Meer dan één stukje van deze gebakken cheesecake op een bijzondere, feestelijke dag, zou ik dan ook niet aanraden. Als je op je lijn wilt letten dan.

Nou na deze waarschuwing dan eindelijk het recept. Geniet ervan!

 


Ingredients

  • Ingrediënten bodem
  • 120
    gram boekweitvlokken
  • 50
    gram roomboter
  • 80
    gram havervlokken
  • 2
    eetlepels agavesiroop
  • Ingrediënten vulling
  • 2
    eieren
  • 2
    citroenen (rasp & sap)
  • 250
    gram ricotta
  • 250 gram
    mascarpone

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.

  2. Eerst gaan we de bodem maken. Meng hiervoor alle ingrediënten van de bodem door elkaar. Dit kan zowel met de keukenmachine als met de hand. Het deeg is goed als het één homogene bal is.

  3. Duw het deeg in de springvorm. Verdeel het goed egaal over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel.

  4. Zet de bodem 20 tot 25 minuten in de oven. De bodem is goed als hij mooi goudbruin is.

  5. Terwijl de bodem in de oven staat, kun je de vulling gaan maken.
    Was de citroenen goed. Droog af en rasp het gele gedeelte van de schil tot je 2 flinke eetlepels rasp hebt. En pers ze daarna uit.

  6. Doe alle ingrediënten voor de vulling bij elkaar en roer dit goed door. Ook dit kan weer met de keukenmachine of met een spatel of garde.

  7. Als de bodem uit de oven is, doe je het mengsel voor de vulling hier bovenop.

  8. Schakel de oven ter naar 150 ºC. En zet de springvorm een uur in de oven, Hou de gezonde cheesecake goed in de gaten, want de ene oven is de andere niet.

  9. Haal de New York cheesecake uit de oven als hij er gebakken en lichtbruin uit ziet En laat hem goed afkoelen.

  10. Als de suikervrije cheesecake god is afgekoeld kun je hem snijden. De partjes besmeer je met suikervrije jam.

    Dat ziet er nog eens feestelijk uit, geniet ervan!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “New York cheesecake”