Superfoods workshop bij Foodiesinheels

Via een superleuke winactie van Maud van Fodiesinheels won ik een workshop samen met mijn lieve zus Mindel. Afgelopen vrijdag was het zo ver! Mindel en ik reisden af naar Oud-Turnhout om onder begeleiding van chef Benne van Foodlabbenne bijzondere gerechten met superfoods te bereiden.

Om 10 uur ’s ochtends arriveerden we bij het een prachtige huis met een plaatje van een keuken, waar we hartelijk werden ontvangen door Maud. We waren de eersten en hadden zo de tijd om alvast kennis te maken met de vrolijke drijvende kracht achter Foodiesinheels en we kwamen erachter dat we nogal wat raakvlakken hebben. Zo hebben we allebei een foodblog (dûh), doen we niets liever dan kookboeken lezen en koken en gaan we allebei bijna trouwen. Genoeg om over te kwebbelen dus!

Maar we konden natuurlijk niet de hele dag kwebbelen. Al gauw kwamen de anderen meiden die ook hadden gewonnen aan. Toen we eenmaal compleet waren, lichtte chef Benne zijn zelf samengestelde recepten toe. In groepjes van twee bereidden we verschillende onderdelen van wat samen een heerlijke, gezonde lunch zou worden. We gebruikten alleen maar pure, voedzame ingrediënten. Het viel me op dat de recepten stuk voor stuk erg gemakkelijk en super origineel waren. Hieronder vind je alle gerechten die we bereidden. Mijn grote zus en ik maakten samen de quinoa tortilla’s en ze waren verrukkelijk! Ik zal de recepten de komende tijd op m’n blog zetten, zodat jullie ze ook kunnen uitproberen.

Het superfoods lunch menu:

  • Een smoothie van banaan, spinazie & tarwegras
  • Gefermenteerde wortel met gierst & geroosterd hennepzaad
  • Tortilla’s van quinoameel met black hummus, koriander & rucola
  • Een carobe brownie met maqui & pecannoten

Mindel en ik hebben een fantastische dag gehad, we hebben veel geleerd van Benne die onwijs veel vakkennis heeft. En we hebben ervaringen kunnen delen met andere meiden die ook graag bezig zijn met gezond koken. Bedankt voor deze leuke dag Maud!

Yivat

Ik ben Yivat en ik ben dol op koken en bakken met eerlijke en gezonde ingrediënten. Clean eating! Ik sta ik graag in de keuken om gezond en lekker te koken voor mijn lief, vrienden en familie. Als ons huis gevuld is met vrienden en de tafel met homemade eten, ben ik gelukkig! Ik deel mijn passie voor gezond koken met pure, eerlijke ingrediënten graag met jou. Ik vind inspiratie voor gezonde recepten in allerlei kookboeken, Pinterest en foodblogs, maar ook als ik uit eten ga en tijdens vakanties.

Share
Published by
Yivat

Recent Posts

Lunchen zonder brood

Ideeën om te lunchen zonder brood Of het nu is omdat je minder koolhydraten wilt…

5 jaar ago

Tastea detox thee review

Een maand lang probeerde ik de detox thee van Tastea uit. Ik voelde me vereerd…

7 jaar ago

Sri Lanka reisverslag

Wennen na een vakantie daar ben ik nooit erg goed in geweest. Nou ik kan…

8 jaar ago

Contact

Neem contact met mij op als je bijvoorbeeld vragen hebt over een recept of samen…

8 jaar ago

Het 101 Taartenboek review

Taart! Alleen het woord brengt al meteen vrolijkheid. Monique van der Vloed beschrijft in haar…

8 jaar ago